Werkwijze

Of het nu om een woning- of kantoorinrichting, horeca- of retailconcept gaat, mijn werkwijze blijft hetzelfde. De eerste stap naar het verwezenlijken van uw droomwoning, kantoor, winkel of horecaplek is een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Tijdens dit eerste gesprek proberen we er samen achter te komen wat uw persoonlijke wensen en dromen zijn zodat er gericht een ‘plan van aanpak’ opgesteld kan worden. Omdat elke vraag zijn eigen persoonlijke aandacht verdient, zal er goed gekeken worden naar de wensen, mogelijkheden, planning en budget.

Samen kom je verder dan alleen. Daarom werk ik graag samen met David Hansen. Samen vormen wij een hecht team waarin wij goed met elkaar kunnen sparren over concept of interieurontwerp. Daarnaast is hij de kracht achter de realisatie van maatwerk meubilair. Op deze manier kan studio maudy een totaalpakket aanbieden. Wanneer er interesse is voor maatwerk meubilair, dan wordt dit direct bij het ontwerp proces betrokken. Hierdoor kan er rekening gehouden worden met materiaalkeuze en budget. Op deze manier kunnen we gericht te werk gaan. Handig en kostenbesparend!

Onderstaande stappen geven het ontwerp proces weer. Zoals eerder vermeld, is elke vraag anders waardoor er altijd een specifiek plan gemaakt wordt. Alleen een moodboard, maatwerk meubilair of een oplossing vinden voor een probleem, is natuurlijk ook gewoon mogelijk. Geen vraag is te gek, geen uitdaging te groot!

Stap 1: Schetsontwerp

Tijdens deze fase wordt de vraag inzichtelijk gemaakt en beeldend vertaald in concept en/of moodboards. Indien er inzicht moet komen over de routing en functieplekken, dan wordt dit vertaald in een routing- en/of vlekkenplan. Er zal een start worden gemaakt met het maken van één of meerdere plattegronden met de daarbij behorende 3D vertalingen. Na uw terugkoppeling van de eerste bevindingen en ideeën, kan gestart worden met het voorlopig ontwerp.

Stap 2: Voorlopig ontwerp

De eerder gepresenteerde ideeën worden verder uitgewerkt en in 3D gevisualiseerd. De materialen en producten worden specifieker. Het complete plaatje krijgt steeds meer de uiteindelijke vorm. Het voorlopig ontwerp wordt gepresenteerd om vervolgens na uw feedback verder te kunnen gaan met de volgende stap.

Stap 3: Definitief ontwerp

Tijdens het definitief ontwerp worden de laatste puntjes op de i toegevoegd. Materialen, kleuren, (maatwerk)meubilair en verlichting worden vastgelegd. Door de 3D visualisaties en de definitieve plattegronden is het interieurplan duidelijk en kan er gestart worden met de realisatie.

Stap 4: Begeleiding / realisatie

Tijdens de realisatie wordt het eventuele maatwerk meubilair zorgvuldig geplaatst. Indien er behoefte is aan begeleiding tijdens het bouwproces en een kritische blik op detaillering en uitvoering, dan is dat natuurlijk ook mogelijk.